لیست اختراعات عباسعلي ناصريان
اسيدهاي چرب و به ويژه اسيدهاي چرب غير اشباع موجود در خوراك نشخواركنندگان، براي ميكروارگانيسم هاي موجود در شكمبه، سمي مي باشند. اين ويژگي سبب شده است كه بلافاصله پس از ورود خوراك به داخل شكمبه، ميكروارگانيسم ها شروع به هيدروژنه نمودن آن ها و تبديل اسيدهاي چرب غير اشباع به شكل اشباع آن ها مي نمايند. از طرفي اسيدهاي چرب غير اشباع از لحاظ بهبود سلامت خود دام و به ويژه مصرف كننده فرآورده هاي دامي، از اهميت بسيار بالايي برخوردار مي باشد. لذا تلاش هاي زيادي براي جلوگيري از فرآيند زيست هيدروژنه شدن اسيدهاي چرب غير اشباع در شكمبه انجام شده است تا بتوان ميزان حضور اين گروه از تركيبات را در روده باريك نشخواركنندگان افزايش داد تا در پي جذب آن ها، علاوه بر بهبود سلامت حيوان، كيفيت فرآورده هاي دامي از نظر سلامت انساني، افزايش يابد. روش هايي كه تاكنون به كار رفته اند بر اساس ايجاد تغيير در شكل چربي وارد شده به داخل شكمبه مي باشند كه در نتيجه در شكمبه حفظ مي گردد. اين روش به صورت صنعتي انجام مي شوند كه منجر به افزايش قيمت تمام شده آن ها مي گردد. روش ابداعي جديد كه براي اولين بار در دنيا مي باشد بر اساس جلوگيري از فعاليت هاي بيوشيميايي است كه منجر به هيدروژنه شدن چربي ها توسط ميكروارگانيسم ها مي گردد و در عين حال از بروزاثرات سمي آن ها بر ميكروارگانيسم ها جلوگيري مي نمايد. اين اختراع مي تواند تحولي بزرگ در صنايع دامپروري و غذايي ايجاد نمايد.
سيستم نوين جمع آوري كامل ادرار در گاوهاي شيري در شرايط آزمايش هاي مزرعه اي در رشته كشاورزي جهت جمع آوري كامل ادرار در گاوهاي شيري كه بتواند در شرايط طبيعي بطور دقيق پي در پي و بدون آسيب رساندن به حيوان عمل كند طراحي شد. از آنجايي كه نمونه برداري ادرار در آزمايشات مرتبط با گاوهاي شيري اهميت دارد و بدليل تفاوت آناتوميكي بدن جنس ماده در مقايسه با جنس نر و متفاوت بودن خصوصيات فيزيكي مدفوع گاوها كه پس از دفع، ادرار و مدفوع با يكديگر مخلوط و امكان جداسازي آنها از يكديگر وجود ندارد، در مقايسه با ساير نشخوار كنندگان، در جمع آوري ادرار و مدفوع اين حيوانات با مشكل رو برو هستيم. بنابراين جهت رفع اين مشكل سيستم جمع آوري كامل ادرار طراحي شد. اين سيستم فاقد ايجاد جراحت و آسيب رساندن به حيوان بوده و بر رفتار و فعاليت طبيعي و فيزيولوژيكي حيوان تاثيري ندارد. همچنين جمع آوري ادرار در اين روش بدون اتلاف، تراوش و آلودگي با عوامل خارجي مانند مدفوع و عدم ايجاد عفونت در ميزراه و رحم مي باشد.
هدف از اين اختراع، توليد مكمل دانه كتان اكسترود شده مقاوم به اكسيداسيون تا حداقل سه ماه انبارماني بوده است تا نهايتاً محصولي با بالاترين نسبت دانه كتان در مكمل و كمترين ميزان دانه كتان سالم باشد. در اين اختراع، براي اولين بار محصول توليدي حاوي 80 درصد دانه كتان مي باشد و همچنين براي اولين بار از پوست پسته (فرآورده فرعي كشاورزي) به عنوان جاذب در آن استفاده شده است. نكته كليدي در توليد دانه كتان اكسترود شده، انتخاب بهترين جاذب براي مخلوط كردن با دانه كتان قبل از فرآيند اكستروژن مي¬باشد. در واقع اين جاذب بايد داراي بالاترين ميزان ظرفيت جذب چربي باشد تا بتواند روغن آزاد شده بعد از فرآيند اكستروژن را جذب كند تا روغن در محصول حفظ شده و در طي حمل و نقل و انبارماني مورد اتلاف قرار نگيرد. همچنين، جاذب بايد بگونه¬اي باشد تا بتواند بهترين شرايط اصطكاكي را بين دانه كتان و مارپيچ هاي اكسترودر ايجاد كند تا طي فرآيند اكستروژن اكثر دانه ها خرد شده و كمترين ميزان دانه سالم در محصول نهايي باقي بماند. بدين ترتيب با بررسي مواد جاذب احتمالي مختلف، يونجه و پوست پسته به عنوان بهترين جاذب و هر كدام به ميزان 10 درصد در فرآيند اكستروژن دانه كتان استفاده شدند و نهايتاً محصولي با بالاترين نسبت دانه كتان، كمترين ميزان دانه كتان سالم (بالاترين كارآيي اكستروژن) و مقاوم به فساد اكسيداتيو تا حداقل سه ماه انبارماني توليد شد.
روش¬هاي كشت ناپيوسته به دليل تجمع فرآورده¬هاي نهايي تخمير، كاهش pH و كمبود مواد مغذي تصويري واقعي از فرآيند تخمير توسط ميكروب¬هاي بي¬هوازي منعكس نمي¬كنند. در اين دستگاه، با ورود متناوب سوبستراي تامين كننده انرژي، خروج پيوسته محصولات نهايي تخمير و ورود پيوسته بافر و مواد معدني به سيستم، رشد ميكروبي پايدار امكان پذير شده است. ورود پيوسته بافر شرايطي را فراهم مي¬كند تا اسيديته محتويات هاضم در اثر توليد اسيدهاي چرب فرار كاهش نيابد و خروج پيوسته محتويات مخزن تخمير نيز علاوه بر حفظ حجم محتويات هاضم بخشي از مواد توليد شده از جمله توده زنده ميكروبي و اسيدهاي چرب فرار را خارج كرده و از تجمع آن¬ها در هاضم جلوگيري مي¬كند. امكان خروج پيوسته گاز و يك طرفه بودن مسير خروج گاز از هاضم، فشار گاز را در سطح كمي بالاتر از فشار اتمسفر نگه داشته و از تجمع گاز در فاز گازي، افزايش فشار و در نتيجه حل شدن مجدد گازها در فاز مايع كه مي¬تواند فرآيند تخمير را به شدت تحت تاثير قرار دهد، جلوگيري مي¬كند. همچنين، در اين دستگاه از شسته شدن پروتوزوا از هاضم جلوگيري مي¬شود، به طوري كه جمعيت آن¬ها در مايع خارج شده بسيار كمتر از تعداد آن¬ها در داخل هاضم است.
موارد یافت شده: 5